Топъл и пухкав бял хляб – Наслада от хлебопекарната


Създайте магия в кухнята с тази рецепта за пухкав и ароматен домашен хляб! Подходящ както за начинаещи, така и за опитни кулинари, този златист хляб е перфектен за всяко хранене – от сутрешната закуска до вечерната трапеза. Насладете се на нежната му текстура и неустоимия аромат, които ще изпълнят дома ви с уют. Превърнете обикновеното в специално с този хляб, който ще зарадва цялото семейство!
Необходими Продукти:
- захар - 2 ч.л.
- олио - 3 с.л.
- вода - 270 мл
- сол - 1 ч.л. (пълна)
- суха мая - 1 ч.л.
- брашно - 450 г
Начин на приготвяне:
Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.
Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.
От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.
Ако тази рецепта ви е харесала ,опитайте и рецептата ни за кекс със стафиди в хлебопекарна или това тесто за пица за хлебопекарна.