Най-добрата рецепта за коледни бисквити – лесна, вкусна и ароматна


Създайте магия в кухнята с тази лесна и бърза рецепта за ароматни коледни бисквити! Подходящи както за начинаещи, така и за опитни кулинари, тези вкусни сладки са идеални за празничната трапеза, за подаръци на близки или за уютни моменти с любимите хора. Превърнете Коледата в незабравимо изживяване с красиво декорирани и апетитни бисквити, които ще зарадват всички!
Необходими Продукти:
- брашно - 600 г
- масло - 60 г на стайна температура
- сол - 1 щипка
- кафява или бяла захар - 150 г
- яйца - 3 броя
- мед - 60 г
- сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
- бакпулвер - 1/2 ч.л.
- ванилия - 1 с.л. ванилова есенция
- джинджифил - 1/4 ч.л.
- канела - 1 ч.л.
- сладко - по избор, за слепване по желание
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера, содата, ванилията, джинджифила и канелата. Отделно разбийте яйцата с меда и захарта, докато захарта се разтвори напълно. След това добавете разтопеното масло и щипка сол. С помощта на планетарен миксер до получаване на пухкава смес.
Пресейте сухите съставки и ги добавяйте на три пъти към сместа от яйца, мед и захар. Замесете меко тесто. Тестото трябва да бъде меко и незалепващо. Ако е необходимо, добавете още брашно. Разделете тестото на две равни части и го разточете между два листа хартия за печене, с дебелина около 4-5 милиметра. Оставете тестото да почине в хладилник поне 2 часа.
Изрежете желаните фигурки с помощта на формички. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и сложете коледните бисквити да се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C до лек кафеникав загар - за около 8 минути.
Може да слепите две бисквити с конфитюр или крем по Ваш избор.
Придайте завършен вид на бисквитите, като ги декорирате с глазура, шоколад или цветни пръчици.